26 juni 2023

 

Beste leden,

 

Voor u ligt de nieuwsbrief KBO Son voor de maand juli 2023. Zijn hierover vragen? Stel deze gerust aan een van onze bestuursleden, wij kunnen ze wellicht beantwoorden.

 

 

De voorzitter aan het woord

De besturen van KBO-Breugel en KBO-Son hebben op donderdag 15 juni gezamenlijk overleg gehad. In het afgelopen jaar zijn, zoals afgesproken, de meeste activiteiten opengesteld voor leden van beide afdelingen. We moeten vaststellen dat de deelname wisselend was. Het begin is in ieder geval gemaakt. Dit moet langzaam groeien. Voor beide afdelingen voldoende aanleiding deze samenwerking voort te zetten. Zeker ook omdat het steeds moeilijker is activiteiten/ reizen te organiseren. Een voorbeeld was de halve-dag-reis naar de Schobbelèr in Tilburg.

Zo worden KBO-Son leden uitgenodigd zich in te schrijven voor een halve-dag-reis van KBO-Breugel op 12 juli naar de Posbank. Melden vanaf 1 juli.

Er is besloten om vanaf eind augustus 2023 een gezamenlijke nieuwsbrief uit te brengen. De redactie wordt gevormd door Gerard Versantvoort en Hans Daans. Er komt een kleine commissie die gaat bekijken hoe de verdere samenwerking vorm kan krijgen. De commissie wordt gevormd door Regien van Beekveld en Hans Daans. In de vernieuwde nieuwsbrief, vanaf augustus, worden we op de hoogte gehouden.

Trekt u erop uit, geniet maar vooral blijf gezond!

 

 

Reis naar Tilburg, de Schrobbelèr

Op 24 mei zijn we met 37 personen op bezoek geweest bij de Schrobbelèr in Tilburg.

Na de ontvangst met een warme Schrobbelèr met slagroom werd het een en ander verteld over het ontstaan van dit drankje.

Dit gebeurde natuurlijk onder het genot van enkele Schrobbelèrs.

Na afloop hiervan werd de groep in 2 delen gesplitst en kregen we een rondleiding door het bedrijf.

Tot slot was er een optreden van een troubadour waarbij vrolijk werd meegezongen.

Als afsluiting hadden we nog een lekker diner in Hoge Mierde.

Alle deelnemers waren erg enthousiast over deze reis.

 

 

 

Vlindertuin Gemert

Op 20 juni zijn we met 16 leden op bezoek geweest bij de Vlindertuin in Gemert.

Het was erg heet daarom was er in de schaduw een mooi plekje op het terras voor ons gereserveerd waar meteen een glas koud water voor ons klaarstond. Na nog een kopje koffie/thee/fris en een lekker gebakje, werd ons het leven van de vlinder uit de doeken gedaan door een jonge bioloog en was er gelegenheid voor het stellen van vragen. Daarna zijn we met z’n allen door de prachtige kassen gelopen, boordevol met de mooiste vlinders. Ondanks het warme weer een geslaagde middag!

 

Fietsen

Op 11 en 25 juli en 8 en 22 augustus gaan we weer met de fiets op pad. We maken een rondje van ongeveer 25 km met een snelheid van ongeveer 16 km./u. Met de aanwezige liefhebbers vertrekken we elke dinsdag stipt om 9.30 u. vanaf de apotheek de Linden in Son en zijn daar ongeveer 12.15 u. weer terug. De route is telkens anders en wordt beurtelings uitgezet. U bent van harte welkom om ook mee te fietsen.

Wilt u mee gaan fietsen laat dat dan even weten aan Ciel Saris (0499-476635)

 

Samen eten bij de Smickel op 12 juli en 9 augustus.

Elke 2de woensdag gaan we met een groep leden en enkele niet-leden samen eten bij de Smickel. Het is altijd gezellig en er wordt bijna meer gepraat dan gegeten.

U bent van harte welkom ook mee te gaan.

Wilt u mee gaan eten, laat dit dan even weten aan Ties Smetsers (0499-476334) zo dat hij het juiste aantal personen kan doorgeven.

 

Boottocht over de Dommel vanuit Halder

Op 19 juli gaan we vanuit Halder 1½ u. Dommelvaren. U moet er wel rekening mee houden dat de boten een lage moeilijke instap hebben en dat u 1½ uur op een bank moet zitten. We vertrekken in Halder om 14.00 u. Vertrek in Son om 13.00 u.

We gaan hier met eigen vervoer naar toe. De kosten voor dit uitstapje zijn € 18,00.

Opgeven bij Ties Smetsers tel. nummer 0499 476334.

Opgeven kan tot uiterlijk 11 juli; leden van KBO Breugel kunnen zich melden op 12 juli indien er nog plaats is.

Betalen per bank op NL49 RABO 0148207898 t.n.v. KBO Son of contant afgeven bij de penningmeester.

 

Biljarten

Iedere dinsdag en donderdag vanaf 13.00 uur in De Landing, Rooijseweg 3 in Son.

 

Jeu de boules

Iedere maandag en vrijdag om 13.15 uur bij De Boerderij.

Aanmelden bij mevr. I. van Riel tel. 0499-476430 of bij W. Bolk tel. 0499-476952

 

 

 

Kaarten in Den Bauw

Iedere dinsdag van 13.30 uur tot 16.30 uur.

Aanmelden bij mevrouw I. Van Riel tel. 0499-476430

 

Dagtocht met KBO Breugel

Halve dagtocht op 12 juli 2023 naar de Posbank op de Veluwe

Attentie: Minder mobiele mensen hebben voorrang bij aanmelding!

We vertrekken om 12:30 uur met een luxe bus van Van Hoof uit Rooi vanaf het Pieter Brueghelplein. Daarna rond 12:35 uur een tussenstop in Son (Boslaan-Europalaan). Hulp voor rolstoelers aanwezig (3 personen). Koffie met gebak in Hoenderloo, waarna een rondreis, met plaatselijke deskundige gids, over De Posbank. En als afsluiting een 3-gangen-diner in Hoenderloo. Terug in Son en Breugel rond 20:45 uur.

Telefonische aanmelding vanaf 28 juni voor KBO-Breugel-leden en vanaf 1 juli voor KBO-Son-leden bij Jan van Maasakkers 0499-473298. Kosten € 40,00 per persoon, gelijktijdig over te maken naar NL88 RABO 0148 2373 63 t.n.v. KBO-Breugel.

De moeite waard!

 

Dagtochten van de werkgroep Best

Dinsdag     12-9-2023 bezoek aan Vlissingen en Domburg (aanmelden vòòr 25 aug.)

Zaterdag    30-9-2023 Nationale Taptoe in Rotterdam (aanmelden vòòr 8 sept.)

Wilt u inlichtingen/inschrijven dan kunt u contact opnemen met Ties Smetsers (0499-476334)

 

Senioren Zomer Activiteiten (55+)

In de zomervakantie hebben ouderen vaak wat minder aanspraak. Hun kinderen zijn op vakantie, veel clubs en verenigingen liggen stil. Door de Senioren Zomer Activiteiten (SZA), die dit jaar van 24 juli t/m 19 augustus worden georganiseerd, hoeft niemand zich te vervelen. In het programma zit altijd wel iets waar je aan mee kunt doen of wat je leuk vindt.

 

Dit jaar is er weer een gevarieerd programma. Van een balletje slaan op de golfbaan tot het luisteren naar ‘oude’ verhalen over Son en Breugel, van een stiltewandeling tot een dansje wagen tijdens de muzikale afsluiting in het Dommelhuis. En ook dit jaar staat er weer een excursie op de planning.

 

Deelname aan de activiteiten is gratis en toegankelijk voor iedereen; af en toe zijn consumpties en/of lunch voor eigen rekening. Aanmelding soms noodzakelijk, zie betreffende activiteit. Je hoeft geen lid te zijn/worden van een organisatie.

 

Het gehele programma is terug vinden op de Seniorenpagina van 5 juli in DeMooiSonenBreugelKrant en op www.sonenbreugelverbindt.nl en www.seniorenraadsonenbreugel.nl.

 

 

Ook dit jaar nemen wij weer deel aan de RaboClubSupport

Stem bij de Rabo ClubSupport op onze vereniging!

Stemmen kan van 4 tot en met 26 september.

 

 

Themabijeenkomst gezonde leefstijl KBO Son in het kader van Senioren Zomer Activiteiten (SZA)

U bent nooit te oud om te starten met gezonde keuzes. Ook op latere leeftijd valt er veel gezondheidswinst te behalen. Hierover organiseert KBO Son op 1 augustus aanstaande een themabijeenkomst, aanvangstijd 14.00 uur – 16.00 uur in het Dommelhuis. Leden en niet-leden zijn welkom.

Ria van Dijk, diëtiste en gespecialiseerd in gedragsverandering zal de bijeenkomst verzorgen. Zij zal ingaan op uw prangende vragen en vertelt: “Onze gezondheid is ons hoogste goed. We zouden er alles voor over hebben om deze terug te winnen als blijkt dat we deze (gedeeltelijk) kwijt zijn/raken. Waarom dan niet nu beginnen en voorkomen dat het zover komt? We hebben allemaal een bepaalde aanleg meegekregen in onze genen. Maar dit bepaalt slechts gedeeltelijk je toekomst. Een flink deel heeft u zelf in de hand! Een gezondere manier van leven is makkelijker dan u denkt. Ria van Dijk geeft tips om gezond en lekker te gaan eten. Zodat u zich beter voelt en u misschien wel van uw medicijnen af kunt komen. Aandacht voor onze gezondheid en leefstijl is nu extra belangrijk, maar wat is nou wel en niet gezond om te eten? Welke ingrediënten moet u zeker in huis hebben en wat kunt u beter in de winkel laten liggen? Ook geeft ze tips over beweging in relatie tot voeding. Het is fijn om te weten dat een kleine verandering op een van deze gebieden al heel veel effect kan hebben.

 

OuderENwijzer

Heeft u vragen waar u niet uitkomt kunt u altijd bij het informatiepunt OuderENwijzer in het Dommelhuis terecht. Dit is voortaan iedere woensdag open van 16.00 – 17.00 u. tegelijk met het computerspreekuur.

 

Klusteam

Het klusteam is sinds een maand actief en heeft al verschillende mensen geholpen.

Het team bestaat uit drie leden: Theo v.d. Berg, Jan Swinkels en Jan v. Deursen.

Deze mensen helpen bij kleine incidentele klusjes thuis: lamp ophangen, schilderij ophangen, een klein klusje in de tuin, enz.. Hulp die regelmatig gevraagd wordt (om de 2 weken of zo) wordt niet geboden.

Om hulp te krijgen kunt u contact opnemen met onze secretaris Regien v. Beekveld tel 0499 476465 of mailen kbo.afd.son@gmail.com ; bij geen gehoor kunt u Gerard Versantvoort bellen: 0499 475350 of mailen kbo.son@kpnmail.nl

U dient bij de opgave aan te geven om wat voor klusje het gaat.

De klusser neemt contact met u op om af te spreken wanneer hij bij u komt.

 

Verder zijn wij nog op zoek naar meer mensen die kunnen helpen om zodoende de service uit te kunnen breiden naar meer ouderen in ons dorp die hulp nodig hebben. Neem contact met ons op als u interesse heeft om hulp te bieden

 

 

Repaircafé

In de vorige Nieuwsbrief stond dat het repaircafé heel binnenkort zou starten. Organisatorisch is dit niet haalbaar gebleken. Het start nu na de zomervakantie. Dus heeft u te repareren spullen, nog even geduld.

 

U WEET DAT…………

 • Dat de K.B.O. u altijd met raad en daad wil bijstaan.
 • Denkt u maar aan de hulp bij de keukentafelgesprekken met de gemeente.
 • U weet toch dat u korting kunt krijgen bij verschillende ziektekosten-
 • U altijd hulp kunt krijgen bij het invullen van formulieren?
 • Administratieve ondersteuning

        Heeft u moeite met het bijhouden van uw administratie? Wilt u hulp bij het     
        ordenen van uw post of met het maken van een overzicht?
        Neem contact op met ondergetekende.

 • Wij hebben voor iedereen, die er even een nodig heeft, een rolstoel ter leen.
  De scootmobiel ook weer beschikbaar en is natuurlijk verzekerd.
  Wilt u de rolstoel of scootmobiel gebruiken, neem dan contact op met ondergetekende.
 • Dat we een protocol “ongewenste omgangsvormen” hebben?

U kunt dit protocol vinden op de website.

 

 

Ook dit jaar nemen wij weer deel aan de RaboClubSupport

Stem bij de Rabo ClubSupport op onze vereniging!

Stemmen kan van 4 tot en met 26 september.

In de volgende nieuwsbrief komen we hierop terug!

 

 

Gerard Versantvoort