Son 6 april 2020

Dit wordt een bijzondere nieuwsbrief.

Meestal staan in de nieuwsbrief de activiteiten die we van plan zijn te doen.

Maar dit keer wordt het een nieuwsbrief met alles wat we niet doen.

Door de uitspraken van de regering zijn we genoodzaakt om alle activiteiten tot en met 1 juni stop te zetten.

Dit betekent onder andere voor ons dus: geen jaarvergadering; geen fietstochten; geen lezing over “Kom in beweging”; geen Museum Plus bus; geen aanschuiftafel.

Hoe en wanneer we alles weer opstarten is nog niet bekend.

Toch zijn er nog een aantal zaken die voor u van belang kunnen zijn.

KBO-contributie retour van VGZ.

Als u bij het VGZ verzekerd bent voor ziektekosten met een aanvullende verzekering dan kunt u uw contributie van € 25,00 terug krijgen.

U moet hiervoor een kopie van uw ledenpas en een kopie van uw betaalbewijs opsturen naar Zorgverzekeraar VGZ, postbus 25030 5600 RS Eindhoven.

U kunt uw declaratie ook veilig en snel indienen via mijn VGZ of de VGZ Zorg app.

Aangifte Inkomstenbelasting

Als u uw aangifte nog moet doen en u heeft er hulp bij nodig kan dat nog steeds. U zult dan wel uitstel aan moeten vragen want hulp bieden vóór 1 mei lukt niet (vanwege de maatregelen van de regering).

U kunt het snelst uitstel voor uw aangifte voor de inkomstenbelasting aanvragen via de belastingtelefoon 0800 0543. U dient dan wel uw Burgerservicenummer bij de hand te hebben.

Website

Binnen ons bestuur zijn Ciel Saris en Jac Kolen verantwoordelijk voor de website.

Zij zijn dus de webmasters en zijn volop bezig om de website in de lucht te krijgen.

Belcirkels.

De KBO Brabant lanceert het project “Onze Belcirkels”.                                              Dit project is bedoeld om Brabantse senioren met elkaar in contact te brengen.

Via een flyer, die nu bij de ONS zit, hierover (nogmaals) de nodige informatie.

Nogmaals een oproep om mailadressen door te geven.

Als u een mailadres hebt en dit nog niet hebt doorgegeven aan onze secretaris / ledenadministrateur dat dan graag zo spoedig mogelijk doen. Stuur hem een mailtje en vermeldt uw naam en lidnummer. Dat is voldoende.

We kunnen u dan eerder op de hoogte brengen van actuele zaken die voor u van belang kunnen zijn, zeker in deze tijd. In cruciale tijden kan dat voor u echt het verschil maken.

• De VOA’s: (vrijwillige ouderenadviseurs). Deze mensen komen op uw
    verzoek praten over allerlei zaken en kunnen u een andere kijk op zaken
    geven of u wijzen op andere mogelijkheden.

• De belastinginvulhulpen. U kunt voor de opgave van 2019 nog steeds hulp aanvragen. Even een belletje naar de secretaris en er wordt een afspraak gemaakt.

• Heeft u moeite met uw administratie? Vraag hulp en er wordt samen met u naar een oplossing gezocht.

• U weet toch dat u korting kunt krijgen bij verschillende ziektekostenverzekeringen.

• Voor kleine klussen in en om het huis kunt u contact opnemen met
    klus-ouderenhulp.nl Dat is de heer E. Cleven, Texellaan 33, 5691ZL Son. Tel. 06-12 29 66 11. Eric Cleven is lid van onze vereniging.

• Wist u dat de heemkundekring graag rouwprentjes, geboortekaartjes, rouw- en trouwbrieven uit Son ontvangt, als aanvulling voor hun genealogie programma? U kunt deze zaken afgeven bij Dora Cooijmans of bij een van onze bestuursleden. Ook heeft de Heemkundekring graag foto’s van personen uit het dorp.

Blijf vooral gezond

Namens het bestuur Ties Smetsers