Son 26 oktober 2020

Van de voorzitter a.i.

Leden van de KBO Son.

Bij het schrijven van dit voorwoord weet ik nog niet wat de nieuwe maatregelen worden voor ons Nederland.

Vol spanning zitten we de laatste dagen ons weer af te vragen, waar moet het naar toe met Corona, krijgen we het onder de knie? Ik weet dat het niet aan de ouderen ligt, die doen alles om het virus niet te krijgen, en niet te verspreiden.

Maar wat zullen de nieuwe maatregelen voor ons ouderen betekenen.

Nog meer en langer binnen blijven, zo weinig mogelijk bezoek ontvangen, of op bezoek gaan. Geen uitjes, geen kerk bezoeken, geen kinderen en kleinkinderen zien en knuffelen, niet naar een afscheid kunnen, geen hand en/of en knuffel geven aan goede vrienden en familie…….kortom, een arme samenleving.

Wat we wel kunnen proberen is om, op welke manier dan ook, bellen, mailen, postkaartjes sturen, om de band vast te houden met degene die je een warm hart toedraagt. Een gevoel van aandacht is nu extra belangrijk. Nu we de warmte moeten missen van alles wat met sociaal contact te maken heeft, moeten we toch proberen om isolatie en heel veel extra eenzaamheid te voorkomen.

Ik wens U daarbij veel creativiteit toe, om met de nieuwe vormen van aandacht om te gaan. Wacht niet op initiatief van een ander, neem zelf het initiatief in handen

Wij als bestuur steunen jullie hierbij, en, ondanks dat er geen bijeenkomsten zijn voorlopig, blijven we ons inzetten voor U.

Hou je sterk.

De voorzitter a.i.

Jaarvergadering

De jaarvergadering is voor onbepaalde tijd uitgesteld.

We hadden alles al klaar en geregeld, maar door de nieuwe corona maatregelen hebben we alles weer moeten uitstellen tot een nader te bepalen datum.

U wordt hierover tijdig geïnformeerd over de nieuwe datum.

Museum Plus Bus

Deze organisatie kan voorlopig nog geen excursies naar diverse musea doen.

In plaats daarvan hebben ze een mooi magazine gestuurd met daarin afbeeldingen van schilderijen. Als u wilt, kunt u dit magazine ophalen bij Ties Smetsers, Weegschaallaan 15 in Breugel. Ik heb 50 exemplaren ter beschikking.

Automaatje

Mensen die gebruik willen maken van Automaatje kunnen hiervoor contact opnemen met het volgende telefoonnummer 0499-209609.

Je bent wel verplicht om een mondkapje te dragen en er mag maar één persoon mee op de achterbank.

Veilig bankieren

Spoofing

Wat is dit?

De bankmedewerker, die u belt om samen met u de bankrekening te beveiligen tegen criminelen, is zelf niet pluis.

Criminelen doen zich voor als bankmedewerker.

Het telefoongesprek begint vriendelijk.

De bank heeft voorkomen dat er een groot bedrag van de rekening van de klant wordt geschreven.

Daarna gaat het gesprek verder.

De rekening vormt een doelwit voor de fraudeurs.

De medewerker wil dit oplossen.

Wanneer de klant inlogt op internetbankieren kan de medewerker ervoor zorgen dat de rekening wordt veiliggesteld. Doe dit nooit want dit is een……

Phishingtelefoontje

In werkelijkheid word je als klant gebeld door een crimineel die erop uit is de rekening te plunderen.

Om te bewijzen dat hij echt bij de bank werkt, noemt hij de laatste drie cijfers van de bankrekening.

Krijgt u zo’n telefoontje, trap er dan niet in!!

Beëindig het gesprek.

De bank zal u nooit op deze manier uitnodigen uw eigen rekening te beveiligen.

Een troostboekje

Onze voorzitter heeft een boekje gemaakt met troostende gedachten. Misschien een aanrader voor eenzame mensen.

Als u zo’n boekje wilt aanschaffen, kunt u contact opnemen met haar via telefoonnummer 0499-476635

Pas goed op uzelf en blijf gezond.

Namens K.B.O. Son