KBO-kring Son en Breugel organiseert in samenwerking met de

 Seniorenraad een lezing over pensioenen op 14 maart
in het Dommelhuis.

Aanvang 14.00 u. voor alle belangstellenden uit ons dorp.

Toegang gratis

Deze lezing wordt verzorgd door Rob de Brouwer.

Het pensioenstelsel staat een enorme verandering te wachten. Er is lang over gediscussieerd en uiteindelijk toch aangenomen door de Tweede Kamer.

Pensioen is een onderwerp dat ongelofelijk veel impact heeft op iedere Nederlander! Rob de Brouwer behandelt de belangrijkste vragen over het pensioen: hoe is het ontstaan, wat is de essentie van ons pensioen en hoe beïnvloeden de vergrijzing en de dalende rente de uitkomsten. Hoe wordt dit geregeld in de nieuw wet?

In Nederland wordt veel gespaard voor het pensioen. Bovendien worden op de bij elkaar gespaarde vermogens over de langere termijn bekeken hele goede rendementen gemaakt. Komt er genoeg geld binnen om de maandelijkse pensioenen te betalen?

 

Rob de Brouwer studeerde algemene economie, staats- en bestuursrecht aan de Erasmus Universiteit. Hij werkte achtereenvolgens als beleidsmedewerker en afdelingshoofd bij het Ministerie van Economische Zaken, als Directeur Economische Zaken van de Provincie Noord-Brabant. De laatste 25 jaar voor zijn pensioen werkte hij als directeur bij Hoogovens.

Hij was mede-initiatiefnemer en bestuurslid van de Koepel van Nederlandse Verenigingen van Gepensioneerden (KNVG). Hij was ook voorzitter van de Nederlandse Bond voor Pensioenbelangen (NBP). Hij is adviseur pensioenen bij het Senioren Netwerk Nederland, waarvan ook KBO-Brabant deel uitmaakt.

 

Gerard Versantvoort, secr. KBO Kring Son en Breugel.