Son 25 mei 2021

Op de eerste plaats een felicitatie voor pastor Bakermans

Wij, KBO Son feliciteren bij deze pastor Bakermans met beide JUBILEA. Pastor Bakermans heeft sinds jaren klaar gestaan om onze Advents vieringen, en onze jubilea op te luisteren, en was een luisterend oor voor velen van ons. Hij is en blijft voor onze vereniging een graag geziene gast. Daarom een Hartelijke Woord van Dank, en, we hopen dat wij op ,,onze Pastor,, nog dikwijls een beroep mogen doen. Pastor Bakermans. Nogmaals van harte gefeliciteerd en een dank je wel namens alle leden en het  bestuur van KBO Son.

v.v. C. Saris

In deze nieuwsbrief nogmaals een aantal zaken die wij belangrijk vinden

Beste leden KBO Son.

Zou het dan toch echt gaan gebeuren? Ik fietste door Son en de terrassen waren overvol. Een goed gevoel overviel me, zal het dan toch? Zou het dan toch goed komen?

Na de terrassen wachten we nu op het open gaan van de zalen bij de Zwaan, zodat we weer, met zijn allen bijeen kunnen zijn.

Vieren – bijeenkomsten vieren. We vragen niet veel, gewoon bij elkaar zijn, buurten, ontmoeten, een kopje koffie met iets lekkers, een glaasje fris of wijn. Wat zullen we genieten van het weer samen mogen zijn. We vragen U nog om een paar weken geduld. Na 14 maanden zijn dit de laatste loodjes, En dan!!! Zijn we helemaal vervuld van ‘t goede nieuws dat er nu echt aan zit te komen. Nog even dromen van hoe het was en fantaseren over wat gaat komen. We laten achter wat is geweest, en gaan met zijn allen – genieten – van een heel groot feest. Samen zijn…vrij zijn.

Ciel Saris

Het bestuur heeft van een van onze leden de volgende vraag gekregen.

Zijn er in onze vereniging mensen die met ons willen rikken?

Wij zijn met drieën en komen dus één persoon te kort.

Heeft u interesse neem dan contact op met Ties Smetsers tel. 476334.

Oplichting

Er zijn op dit moment nog steeds criminelen actief die het op uw bankrekening gemunt hebben.

Zij proberen met allerlei smoesjes uw pincode te achterhalen of het nummer van uw bankrekening te pakken te krijgen.

Uw bank stuurt nooit mensen op pad om uw pinpas op te halen en stuurt ook geen mail met een link waar u op moet klikken.

Trap nooit in mooie verhaaltjes of smoesjes en als u het niet vertrouwt bel dan uw bank.

Fietsen

We gaan fietsen met de fietsclub als dat mogelijk is. Aanmelden kan als je twee prikken hebt gehad.

U kunt zich opgeven bij Ciel Saris,

Telefoon Ciel: 0499 – 476635

Spelregels zijn, zorg voor goede kleding/fiets en een adres of telefoon in je tas.

Bij slecht weer gaat het niet door.

Cliëntondersteuner

Jan de Lange is voorzitter van het Chronisch zieken en Gehandicapten Platform Son en Breugel en is hier tevens cliëntondersteuner.

Sinds enkele jaren is Jan lid van KBO Son en ook bij ons is hij cliëntondersteuner geworden.

Hij is actief lid van de werkgroep cliëntondersteuner KBO-Brabant.

Jan is te bereiken onder 0499-479293.

Wat kan een cliëntondersteuner voor u betekenen?

Vanaf het 1e contact met het CMD kunt u zich (eventueel naast iemand uit uw directe omgeving) laten bijstaan door een cliëntondersteuner. De vrijwillige cliëntondersteuner zoekt samen met u naar de mogelijkheden om de zorgvraag te verhelderen vóór het onderzoekgesprek (‘keukentafelgesprek’) en kan u bijstaan tijdens het onderzoekgesprek.

Als u het later niet eens bent met het besluit van de gemeente, kan de cliëntondersteuner u ook helpen om binnen de gestelde termijn een bezwaarschrift in te dienen bij de gemeente.

De cliëntondersteuner van de KBO zijn onafhankelijk van de gemeente en waarborgen uw privacy, daar staat KBO Brabant borg voor.

Er zijn voor u geen kosten verbonden aan deze ondersteuning.

Indien u gebruik maakt van de diensten van een cliëntondersteuner is ook de aanwezigheid van een familielid, kennis of mantelzorger zeer welkom.

Namens het bestuur